Een duurzame toekomst voor kinderen

De toekomst is van hen die durven te dromen en de wereld ontdekken*. Wij willen jou helpen op avontuur te gaan, grenzen op te zoeken (en er af en toe over heen te gaan). Zo kom je er achter wie je bent en leer je op je eigen benen te staan. Verwonder je, speel, vul je rugzak met ervaringen en maak je eigen toekomst.

Het kind en zijn toekomst staan bij ons centraal. Niet alleen het kind dat onze kleding draagt, maar ook de kinderen van de mensen die de kleding maken. De toekomst die wij voor ons zien, is een duurzame toekomst. Dit doen we door op een verantwoorde manier onze kleding te maken. Met natuurvriendelijke stoffen en in fabrieken waar de medewerkers goed en eerlijk behandeld worden. Zodat deze ouders ook een mooie toekomst voor hun kind kunnen realiseren. Wij willen kinderen ook helpen een positieve bijdrage te leveren aan hun eigen toekomst. Zo helpen we ouders om hun kinderen uit te leggen waarom je goed voor de planeet en de natuur moet zorgen en hoe je dit op een speelse manier samen met je kind kan doen.

 

* Referentie naar quote van Eleanor Roosevelt – grondlegster Universele Verklaring van de Rechten van de Mens

 

Ontwikkeling van het kind

Als baby-en kindermerk wil Babyface bijdragen aan de ontwikkeling en vaardigheden van kinderen. Kinderen zijn onze toekomst. Daarom willen wij niet alleen zelf goed voor de wereld zorgen, maar willen en kunnen we hen ook helpen om de wereld te ontdekken, om op eigen benen te staan en te ontdekken wie ze zijn.

De wereld kent veel ongelijkheid. En niet alle kinderen krijgen gelijke kansen op een mooie toekomst. Zowel hier als in de landen waar onze producten gemaakt worden. In ons duurzaamheidsbeleid zijn geen kinderarbeid en een leefbaar loon (voor de ouders) en vaardigheden voor kinderen de belangrijkste pilaren.

 

Circulariteit

Wij willen bijdragen aan een duurzame planeet voor toekomstige generaties. Dit betekent verantwoord omgaan met grondstoffen, energie en water. Duurzame materialen zijn hierin belangrijk, maar we gaan ook een stap verder. Zoals het verminderen van ons bedrijfsafval en ons gebruik van chemicaliën. En juist het introduceren van hergebruikte en herbruikbare materialen, het mogelijk maken van hergebruik van onze kleding en ook het introduceren van nieuwe business modellen. Stap voor stap introduceren we in de keten een circulaire bedrijfsvoering.

 

Bewustwording & educatie

Een duurzame toekomst vraagt om verandering waarin iedereen meedoet. Ook jij als consument speelt een belangrijke rol in de overgang naar een sociale en groene economie. Wij willen kinderen bij dit onderwerp betrekken – op een speelse en avontuurlijke manier natuurlijk – zodat zij ook leren hoe ze op een goede manier omgaan met mens en natuur. Het is hun toekomst, afterall.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier het Babyface MVO jaarverslag 2019